‘Ik ben 9’ Specialist

Als kindercoach heb ik een extra job listings near me specialisatie om ouders en kinderen in de negenjaarsfase nog beter te kunnen ondersteunen. De negenjaarsfase vindt работа москва meestal plaats in de periode tussen de acht en elf jaar. Kinderen lijken kritischer te worden, gaan zich meer afzetten, worden brutaler en voelen zich niet begrepen. Daardoor lijkt het voor ouders of hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van 9 zit in zijn eigen fase behorend bij deze leeftijd.

Tot een jaar of zeven is de wereld van een kind nog magisch en vol fantasie. Sprookjesverhalen vinden kinderen in deze periode geweldig. Vanuit de fantasierijke sprookjes wereld maakt het kind langzaam de stap naar de ‘echte wereld’. Zijn wereld wordt groter, er komen veel prikkels en informatie op je kind af. 

Thema’s die een grotere rol spelen rond het negende levensjaar zijn: meidenvenijn, jongens die stoer doen, groepsdruk, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, oude angsten die weer terugkomen, pesten en onzekerheid.

Is jouw kind rond de negen jaar en merk je dat zijn gedrag en behoeften veranderen?

Kun jij of jouw kind daar wat extra tips en ondersteuning bij gebruiken? Zou je meer willen weten over deze fase? Neem dan contact met mij op! Samen kijken we welke manier van ondersteuning het beste bij jullie past. Naast de individuele coaching, kan je bij mij ook terecht voor de Workshop ‘Ik ben 9’ , voor ouders en verzorgers.  

Mijn droom als ‘Ik ben 9’ specialist is dat alle ouders en verzorgers met kinderen rond deze leeftijd bekend zijn met de negenjaarsfase, zodat zij hun kinderen (nog) beter begrijpen en kunnen ondersteunen.

 De training tot ‘Ik ben 9’ specialist heb ik gevolgd bij Bauke Borsboom, auteur van het boek ‘Ik ben 9’ en de creator van de ‘Ik ben 9’ specialisatie voor professionals.